Benvinguts al meu Blog >......Desitjo que us agradi !!!Deixa'm un missatge>enricc38@hotmail.com----

DICCIONARI FLIXANCO ( blog d'Eva)

dimarts, 3 de juliol del 2012

Les Roques d'en Benet ( Orta de Sant Joan )

La ruta prevista pel dissabte dia 30/06, era la de la Vilella Alta pujant pel grau de la Guineu, però el foc que durant tota la setmana va afectar a n'aquesta zona del Montsant, ens va obligar a canviar de ruta. I la que vam triar, va ser la de les Roques d'en Benet, al terme d'Orta de Sant Joan. 
Els senderistes vam ser: Eulogio, Jaume Blanch, Benjamin, i Jo mateix.




Agafant el camí asfaltat que porta fins l'area recreativa de la Franqueta, vam deixar el cotxe aprop de la font de la Pineda i vam començar a caminar.


 Un camí de terra,






 ens va portar fins al coll del Membrado.


 Pujant ens trobarem una gran fita i una pintada a la pared que ens indica el camí a les Roques, que serà el lloc per on baixarem. Nosaltres seguim endavant, fins al Coll i allí agafarem una sendera a esquerres que serà la que ens portarà fins a les Roques d'en Benet.








Es una sendera preciosa, que va donant la volta a la Moleta del Salvatge, però cal anar en compte  d'assegurar la petjada, ja que a tan sols dos metres de la sendera hi ha un tallat molt gran, que el veurem des de les Roques. Si teniu sort, podreu veure el vol de boltors que és impresionant. 
Sortint del bosc, fem cap al damunt d'una gran roca des d'on les vistes són espectaculars.

Fem un petit descens, per poder accedir a les Roques per mig d'una canal. Aquesta pujada es força empinada, però la dificultat més gran esta en la pedra solta que hi ha. De nou, cal anar en compte.




Un cop dalt, ja estem a les Roques i podrem fer una petita volta , per admirar i gaudir de les vistes.








La baixada la fem per la mateixa canal i s'ha d'anar amb molt d'ull, ja que la pedra rellisca molt i l'alçada és considerable. Però res que no es pugui fer amb una mica de precaució.
Seguint la sendera de baixada, passarem per la Cova de l' Anguerra habitada durant molt de temps per un pastor que la va "acondicionar".




 Be, la sendera fa cap al camí de pujada i des d'allí ja fins al cotxe.


Una sortida tot i que feta "corren i de pressa" és molt bonica. ES d'aquelles Roques que quan passes per la carretera no pots deixar de mirar-les i penses allò de: ALLÍ DALT HI HE DE PUJAR !!!. I la veritat és que val molt la pena de fer-ho.


Fotos Facebook
Crònica Facebook
Durada: 5h 30
Alçada max: 1019 m.
Alçada min. : 551 m
Distància: 8,56 km.
Dificultat: Fàcil ( amb molta precaució ).




1 comentari:

eva_yam ha dit...

molt maca la crònica i les fotos guapíssimes!!!!!!!!

molts petonetssssssssssss

Les meves fotos !!!

enricc

enricc
Les meves nenes !!!